Afspraken maken

Website laten maken? Maak goede afspraken.

Het klinkt eenvoudig. U wilt een website dus U geeft een website designer (bijvoorbeeld NIVO Websolutions) de opdracht om er een te maken.

Geen vuiltje aan de lucht denkt U. Als er echter geen duidelijke afspraken gemaakt zijn, kan dit het begin van een heleboel ellende zijn

Hoe moeilijk kan het zijn om goede afspraken te maken?

Moeilijker dan U denkt. Eenvoudige vragen als: wanneer wordt de website opgeleverd?, hoe wordt deze opgeleverd?, wat gaat het kosten?, hoe worden problemen opgelost? Eenvoudige vragen die toch met grote regelmaat vergeten worden.

Eenvoudige vragen

Eenvoudige vragen, omdat ze heel goed te beantwoorden waren door ze op te nemen in onze algemene voorwaarden. Algemene Voorwaarden waar u als opdrachtgever zich op kan beroepen, maar ook voorwaarden die ons als webdedesigner duidelijkheid biedt.

Maar waarom allemaal zo formeel?

U kunt toch gewoon de opdracht geven om enige tijd later een kant en klare website online te hebben? Ja, dat kan. Mochten er echter problemen ontstaan dan is het bijzonder lastig om deze op te lossen, aangezien er bijna niets is afgesproken. Er kan niet teruggevallen worden op algemene voorwaarden of een ondertekende overeenkomst. Het hoefde toch allemaal niet zo formeel?

Er kan altijd wat misgaan. De website kan (veel) te laat opgeleverd worden, de opgeleverde website kan traag zijn, kan in bepaalde browsers niet goed functioneren of kan andere problemen bevatten.

Ik denk dat het wel duidelijk is geworden waarom wij u direct vragen om de Algemene Voorwaarden te lezen voordat u akkoord gaat, ter bescherming van uw en onze belangen..

Mocht u niet met ons in zee gaan, denk dan terug aan bovenstaande woorden en vraag bij een andere webdesigner wel om een overeenkomst waarin de opdracht uitgeschreven en gespecificeerd is.  Controleer of er goede algemene voorwaarden gebruikt worden, ook al kunt u het nog zo goed met elkaar vinden.

Staat de webdesigner ingeschreven bij de KvK?.

Alle bedrijven zijn verplicht om hun contact gegevens (adres, telefoon en Kvk nummer) op de website te vermelden. Is er enkel via e-mail contact mogelijk, dan gaat het vermoedelijk om een niet geregistreerd persoon.

 

M.v.g. NIVO Websolutions

NIVO Websolutions is aangesloten bij